tiistai 14. helmikuuta 2012

Saaristomeri Utö.

Pro -Luontokuvan retki Utöseen 26.-29.1.2012. Toinen päivä.

Toinen päivä valkeni, ...jaa eipäs valjennutkaan, vaan alkoi ja jatkui harmaana. Siitä huolimatta muistikortille kertyi mukavasti tavaraa.


Utön majakka luotsiveneiden laiturilta nähtynä.


Utön kirkko ja majakka.


Eteläkärjen kallioon vatsahöyhenistään kiinni jäätynyt kyhmyjoutsen. Kuvasta näkyy hyvin kalliossa kiinni olevia höyheniä.


Sama joutsen. Mereltä puhalsi tuuli 10m sekunnissa. Porukalla irroitimme linnun mutta se oli jo niin uupunut, että epäilimme jo siinä, noinkohan enään toipuu...


Utön eteläkärjen liinoitusia.


http://tuomovirtanen.kuvat.fi/kuvat/Kansallispuistot/Saaristomeri/

Saaristomeren kansallispuisto.

Pro -luontokuvan retki Utöseen, 26.-29.2012. Ensimmäinen päivä.

Näillä retkillä ensimmäinen päivä kuluu matkustamiseen merkeissä. Ensin autolla 2,5 tuntia lautalle ja sillä 1,5 km:n merimatka Nauvoon. Edelleen autolla saaren toiseen päähän, yhteysalus Eivorin lähtösatamaan Pärnäisiin. Ja sieltä se matka vasta alkaa...


Harmaa kelikään ei paljoa haitannut. On se harmaa kuvakin parempi, kuin tyhjä muistikortti. Lossi lähdössä Pärnäisistä Korppooseen.Yhteysalus Eivor kääntää perän laituriin lastausta varten.Eivorin lastaus Pärnäisissä. Sisään viedään saariston asukkaiden tilauksia.Ensimmäinen välisatama Nötö. kuvattu yhteysalus Eivorin "aurinkokannelta." Kyllä vain, matkustamosta lyötyvässä opasteessa lukee aurinkokansi.Toinen välisatama Aspö. Eivorin kannelta nähtynä.
Kolmas ja viimeinen välisatama Jurmo, edelleen kannelta kuvattuna. Seuraavana Utö...

Koskaan ei tiedä mitä jää näkemättä, jos ei käy katsomassa!

http://tuomovirtanen.kuvat.fi/kuvat/Luonto/Kansallispuistot/