keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Valkeakosken luonto 2.4.2011.-

Tuokiokuvia Valkeakosken luonnosta, 2.4. - 23.4.2011.2.4. Valkeakosken kanava. Keväinen kyhmyjoutsen, Cygnus olor, on tuttu vieras kanavalla. Lulujoutseneen, Cygnus cygnus, törmäsin täällä nyt ensimmäisen kerran ja olivat kovin kesyjä. Tulivat viiteen metriin.

19.4. Heritynniemi. Koivutyttöperhonen, Archiearis parthenias, on päiväaktiivinen mittariperhonen, kevään ensimmäisiä herääjiä.


19.4. Heritynniemi. Mahdollinen isopäistärkoi, Eriocrania semipurpurella, värjötteli viileähkönä päivänä vadelmanoksalla.


19.4. Heritynniemi. Onkohan tää joku, vai mikähän tää on.


19.4. Rapolanharju. Pienen pieni sinivuokolla, eikä hajuakan edes lajiryhmästä.


19.4. Rapolanharju. Samalta vuokkoryhmältä kuin edellinen. Oliskohan jonkunsortin kukkakärpänen.21.4. Heritynniemi. Toukopikkumittari, Eupithecia lanceata, lähti mahlaisen kannonnokasta, putosi heti maahan, kiipesi tähän korteen, värisytti siinä siipiään muutaman minuutin ja sitten lentoon. Oliskoan sotkenut itsensä mahlaan.


22.4. Heritynniemi. Terttuselja, Sambucus racemosa.


22.4. Heritynniemi. Oli aikas rauhallinen hämis, sain pyörähdellä tämän ympärillä ihan kylliksi ja siihen se jäi kun poistuin paikalta. Määritys työn alla. Koko n. 10 mm.


23.4. Heritynniemi. Pallohämähäkki, Theridion varians. Koko n. 2 mm.Suhtaudu varauksella määrityksiin.

 Lisää kuvia ---->   http://tuomovirtanen.kuvat.fi/kuvat/Valkeakoski/